Το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας δίπλα στην Πολεμική Αεροπορία

+

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) διοργανώθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου, παρουσία του προέδρου του Κολλεγίου και ομότιμου καθηγητή Καρδιολογίας, Φίλιππου Τρυποσκιάδη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των εξελίξεων στην προληπτική, θεραπευτική και ερευνητική Καρδιολογία και ειδικότερα επί των θεμάτων της προληπτικής καρδιολογίας και της αθλητικής καρδιάς. Χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα, και από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Θεόφιλο Καραχάλιο, ενώ ακολούθησαν ομιλίες με αντικείμενο την «Προληπτική Ιατρική», από τον επίκουρο καθηγητή Ηλία Τσούγκο, και την «Αθλητική Καρδιά», από τον καθηγητή Ιγνάτιο Οικονομίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο υποδιοικητής του 404 ΓΣΝΛ, γενικός αρχίατρος Ιωάννης Πλιάτσικας, καθώς και οι διοικητές των όμορων Μονάδων του Αρχηγείου με αντιπροσωπείες, ενώ οι απομακρυσμένες Μονάδες συμμετείχαν μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες/-ουσες ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή του Αρχηγείου και των Μονάδων του και μετέπειτα ξεναγήθηκαν στον χώρο ιστορικών εκθεμάτων ΑΤΑ «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου αποφάσισε και προχώρησε στη συμβολική δωρεά των 3.000 ευρώ, σε ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού του έργου της Πολεμικής Αεροπορίας.